2016. május 01. 17:13 - farkasnaplo_bb32

Leonardo DiCaprio a farkasok visszatelepülését segíti

leo_2.jpgAz amerikai filmsztár, akinek legutóbbi filmjét, A visszatérőt januárban mutatták be, komoly természetrajongó és természetvédő hírében áll. Leo esetében ez nem csupán PR. A hollywoodi színész 1998-ban hozta létre alapítványát, ami azóta mintegy 45 millió dollárral támogatott különféle természetvédelmi programokat és környezetvédő szervezeteket a többi között az USA-ban, Costa Ricában, Ecuadorban, Németországban, Zambiában, Malawiban, vagy éppen a Távol-Keleten.

Az alapítvány tavaly 37 olyan szervezetnek segített az Egyesült Államokban, melyek azon dolgoznak, hogy megóvják a farkasok élőhelyét a Csendes-óceáni partvidéken, az ország északnyugati részén, Oregon és Washington államban, illetve Kalifornia északi területein. A célok között szerepel az is, hogy a nagyragadozók visszatérjenek azokra a részekre, ahol korábban is jelen voltak, azonban az emberi beavatkozások miatt kiszorultak az élőhelyekről.

Leo alapítványa az elmúlt években bekapcsolódott a szumátrai orángutánok, a nepáli tigrisek, az afrikai orrszarvúfélék és elefántok megmentésébe, de támogatta a világ legnagyobb tengeri rezervátumának létrejöttét, az argentin őserdők megóvását, és segítette az amazonasi őslakókat is. Az amerikai színész többször felszólalt az ENSZ-ben, beszélt a bolygót fenyegető környezeti veszélyekről, az óceánokat, tengereket érő szennyezésekről. Egyik alkalommal úgy fogalmazott: „A bolygónk gyors ütemben pusztul, amit nem szabad figyelmen kívül hagynunk. Mind felelősek vagyunk. Egy olyan jövőt kell kialakítanunk, mely nem megy a bolygó rovására.”

Év elején mutatták be A visszatérő című filmet, ami megtörtént események alapján készült. Magával ragadó, hátborzongató film egy férfi küzdelméről, a minden rettenet ellenére legyőzhetetlen élni akarásról és a teljes esélytelenséggel is dacoló emberi szellemről. Hugh Glassra (Leonardo DiCaprio) a még feltérképezetlen amerikai vadonban rátámad egy medve: társa, John Fitzgerald (Tom Hardy) szándékosan tagadja meg a segítséget és magára hagyja őt a kietlen, dermesztő rengetegben. Glass hihetetlen erőfeszítéssel dacol a természet és az ember kegyetlenségével. Őrületes kalandokat él túl, egymaga vág keresztül hegyen, erdőn, folyón és hómezőn, hogy bosszút álljon.

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr438677804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hugo Relaxe 2016.05.03. 04:28:05

Nálunk Paks 2-3 építésével, nagy valószínűséggel, minden élőlényt kipusztulásra ítélünk.
Nem kell a Föld planétára atomerőmű. Energia forrás kinyerésre sokkal környezet-barátabb módszerek léteznek, tudod.. Megkérdezésünk nélkül döntenek a fejünk felett az egyik legfontosabb kérdésben, ami nem is lehet kérdés, egy felvilágosult, felelősségteljes közösségben. Lehet lobbi pénzt másból is búsásan kaszálni. Köszi.
süti beállítások módosítása