2016. május 16. 21:29 - farkasnaplo_bb32

Élő adásban vacsoráztak a farkaskölykök

Kövesd élőben őket napról napra!

Hétfőn este először mutattunk meg két, nagyjából kéthetes kisfarkast élő adásban a Farkasok Magyarországon Youtube-csatornáján. A kölykök kb. 15 percen át vacsoráztak az állatbarátok, természetrajongók szeme láttára. Terveink szerint az elkövetkező napokban folyamatosan lesznek élő adások, így mindenki figyelemmel kísérheti, hogyan fejlődnek, változnak napról-napra.

Ahogy arról a Veresegyházi Medveotthon már beszámolt: az elmúlt hetekben megérkezett a szaporulat abban kifutóban, ahol természetes tartástechnológiával tartják a farkasokat. A gondozók három kotorékot találtak, egyelőre nem lehet pontosan megállapítani, hány utód született. A szakemberek két kisfarkast emeltek ki a kotorékból, ők a jövőben a kézbarát falka tagjai és a látványetetések, a Predátor programok állandó szereplői lesznek. A kölykök pontos számát az ellés utáni hatodik héten tudjuk jelezni a hatóságok felé, hiszen nagyjából ekkorra dől el, hogy melyik utód életképes. 

A kölyköket a szemfüles látogatók már a pünkösdi hosszúhétvégén is megpillanthatták a kifutóban, az elkövetkező hetekben a megfigyelésükre egyre nagyobb esély nyílik. A gondozók azt kérik a Medveotthon látogatóitól, hogy a vadfalka kifutója környékén a kölykök nyugalma érdekében csendben sétáljanak. 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr78723312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása