2016. január 02. 23:46 - farkasnaplo_bb32

Újévi farkasüvöltés

Brutus az élre tör?

53.jpgHatalmas farkasüvöltéssel indult 2016 első látványetetése a veresegyházi Medveotthonban. Az újévi koncertet jól időzítették a falkák, hiszen pont akkor zendítettek rá, amikor véget ért a szombati Predátor-program. A telefon időjárás app-ja szerint -5 fokot mutattak a hőmérők délután, a hőérzet azonban -11 fok volt a megélénkülő szél miatt. Ennek ellenére sokan jöttek el, hogy lássák a farkasokat, és végigdideregték Szilágyi István előadását. 

Mostanában azért is érdemes megnézni a kölyköket, mivel nemcsak üvöltést produkálnak, hanem látványos dominanciaharcokat is. A laikus szemlélőnek is feltűnik egy idő után, hogyan alakulnak a szerepek a falkában. Ki az, aki időnként megerősítésre vágyik, és sok mindent megtesz azért, hogy erősítse a pozícióját. Noha Marcust, a nagybácsit még tisztelik a kölykök, egyrészt a kora, másrészt a testmérete miatt, azért az látszik, hogy irányító szerepéről hamarosan le kell mondania. Kattints a legfrissebb videónkra! 

52.jpgBrutus viszonylag gyorsan erősíti pozícióját és próbál az élre törni, gyakran magát a három évvel idősebb nagybácsit is ledominálja. Persze Marcus ezt nem mindig hagyja annyiban, így egy darabig megy a néha játékos, néha fogmutogatós, vicsorgós adok-kapok. Pontosan előrejelezni nem lehet a pozíciókat egy falkában, hiszen bármi megtörténhet, és a több éve alfa-pozícióban lévő farkast is képesek egy pillanat alatt leváltani a többiek, elég hozzá egy rossz döntés, de most sok jel mutat arra, hogy hamarosan Brutus veszi át az irányítást. Az alfa nőstény pedig valószínűleg a még mindig fura hangokat hallató Maya lehet. Ő is aktívan képes bekapcsolódni a hierarchikus játékokba, időnként egy kis prédázással próbálja biztosítani a helyét a dobogó felső fokán. 

51.jpgAzért Lénát sem kell félteni, mert gyakran ő is visszavág, ha Maya például kikezd vele. Bátran vicsorog, morog, csattogtatja a fogait, ha éppen olyan kedve van, de habitusát tekintve egyelőre nem tűnik annyira karakánnak, mint Maya, aki már néhány hetes korában képes volt előadni erőszakosságával kapcsolatos művészetét, persze nem agresszív formában. 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr788228234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása