2014. október 14. 22:59 - farkasnaplo_bb32

Farkasbarátok Merzigből

TATJA.jpgAkik voltak már Farkaskaland programon, vagy megnéztek egy látványetetést találkozhattak Werner Freund nevével. Szilágyi István gyakorta emlegeti őt, az ő munkáját és az általa létrehozott parkot, ami évtizedek óta működik a németországi Merzigben, közel a francia határhoz. Werner a farkasok megszállottja volt, harminc év alatt közel hetven farkast nevelt fel és gondozott, az ő célja is az volt, hogy minél szélesebb körben elfogadtassa a közvéleménnyel ezeket a ragadozókat. Idén februárban hunyt el.

Munkásságát Tatjana Schneider és Michael Scönberger folytatja. A merzigi parkban jelenleg huszonnégy farkassal dolgoznak, timberekkel, polárfarkasokkal, és különféle európai farkasokkal. „Ezek félreértett állatok, akikről rengeteg mese és legenda szól. Számomra nagyon fontos, hogy elmagyarázzam mindenkinek, milyenek is valójában a farkasok. Valóban egy ragadozó, de messze nem a legjobb, ahogy azt hosszú éveken át feltételezték. Nagyon intelligens állatokról van szó” – magyarázta Tatjana, a park vezetője.

Kollégája, Michael Scönberger 13 éves volt, amikor kapcsolatba került a parkkal, és elkezdett Werner mellett dolgozni. „Ez olyan, mintha egy családhoz tartoznánk. Minden falka olyan, mintha velük egy kicsit hazatérnénk. Amikor az ember bemegyek közéjük, olyan mintha régi ismerősökkel találkozna, biztonságban érzi magát” – mesélte Michael.

Tatjana és Michael a hétvégén a veresegyházi Medveotthonban járt, ahol megismerkedtek a park lakóival. A Farkasnapló videóblog nyolcadik részében ők mesélnek arról, mit jelentenek számukra a farkasok. 

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr246793645

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása