2015. április 30. 22:31 - farkasnaplo_bb32

Belaktuk a farkaslakot

Zoli farkasék is átcuccoltak

u_bruti.jpgMozgalmas volt az utolsó néhány hét. A tavasz elején vette birtokba a kisfalka az új lakhelyét. Erről és a nem régiben elkészült kifutókról már sokat olvashattatok az utóbbi időben. A baloldali lakhely eddig üresen állt, illetve pontosabban nyitva volt az átjáró, így Brutus, Maya, Léna és Marcus kedvére randalírozhatott és rodeózhatott ott is. Mostanra azonban ez megszűnt. Lezajlott egy újabb költözés. Az egyik hátsó kifutóból jött előre a másik kézbarát falka. Alfa, Különc és Zolika eddig azon a helyen lakott, ahol mostanáig a látványetetések zajlottak.

u_zoltan.jpgAkárcsak a kicsiknél, náluk is nagy meglepetést okozott az átcuccolás, de hamar megbarátkoztak a vadiúj tereppel és a medencés dombbal. Ami még izgalmasabb volt: hogyan fog egymásra reagálni a két falka. Azért is, mivel Marcus, a kicsik nagybácsija, Zolikáék testvére. Mivel Marcus évekkel ezelőtt kikerült a régi falkából, így régóta nem látta a rokonait. Ezért is volt érdekes, hogyan fognak egymással viselkedni. Hőzöngés, vicsorgás, folyamatos erődemonstrálás lesz belőle, vagy viszonylagos nyugalomban ellesznek egymás mellett. Ez a levezetés egyébként már kezd hasonlítani egy dél-amerikai szappanoperához, kár, hogy a farkasok nem mexikói és brazil neveket kaptak. Komolyra fordítva a szót, némi rivalizáláson és a kerítés melletti átmeneti acsarkodáson kívül nagyobb gond nem volt a két falkával. Biztos, ami biztos alapon a héten nádtakarás is felkerült a kerítésre, így nem nagyon látnak át, a nyugalmuk is biztosítottá vált.

Szóval a rokonok jól megvannak egymás szomszédságában. A látványetetések is itt zajlanak már, a délelőtti és délutáni előadásokba Dóra és István a kicsiket is egyre jobban bevonja. Érdemes egy kicsit a látványetetések után is időzni a kifutó mellett és megnézni, hogyan viselkedik egy egyéves, formálódó falka, és a rutinos, kiforrt csapat, ahol a vadállatok több mint hat éve együtt élnek, és a hierarchia, a rangsor viszonylag stabil. Érdekes volt látni a héten, amikor egyik este üvöltésbe kezdtek a farkasok. Míg Alfáék együtt vonyítottak, mint egy tapasztalt kórus, addig a kicsik még kisebb-nagyobb megszakításokkal hallatták a hangjukat, hol Marcusra, hol egymásra figyelve.

Amúgy Maya továbbra is birtokolja a pancsoló kislány címet. Nagy kincs a medence. Ha eljön a wellness-time, kizökkenteni sem lehet az U-Boat-üzemmódból.

u_maya.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr797418544

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása