2016. július 10. 11:21 - farkasnaplo_bb32

Lobo & Mira: első sétán a kézbarát kisfarkasok

Cseperednek a faj új nagykövetei

blog3.jpgSzombaton este megvolt az első séta, Mira és Lobo – akárcsak két évvel ezelőtt Mayáék – rövid felfedezőútra indultak a kifutón kívül. Új szagokkal, hangokkal találkoztak, minden érdekelte őket, és emellett megismerkedtek a rokonokkal is.

A májusban született kisfarkasokat – ahogy a korábbi élő adásokban is láthattátok – Szilágyi István és Dömötör Dóra néhány hétig otthon nevelte. A napirend szigorú volt, kezdetben háromóránként, majd hatóránként kellett őket etetni. Rengeteget foglalkoztak velük, hiszen ez az időszak rendkívül fontos ahhoz, hogy a farkasok elfogadják az ember közelségét. Aztán ahogy a kicsik megkapták az első védőoltásokat, átköltöztek állandó lakhelyükre, a veresegyházi Medveotthonba. Lassan két hete itt élnek az egyik kifutóban. A szemfüles és türelmes látogatók már megpillanthatták őket, amikor előmerészkedtek a fedett részből és a külső területen játszottak.

A gondozók szombaton este úgy gondolták, egy rövid sétát tesznek velük, hogy a kölykök megismerkedjenek a környezettel, minél több impulzus érje őket. Az előző kézbarát falkáknál is bevett gyakorlat volt, hogy a farkasok időről-időre sétára mentek. Mirát és Lobot pórázon vitték ki a kifutóból, nem messzire, csak a közeli ligetes területre. Ez már elég volt ahhoz, hogy rengeteg új illatmintával találkozzanak. A kölykök pillanatok alatt felspannolt állapotba kerültek, mindenre kíváncsiak voltak. Aztán ölbe vették őket és elsétáltak velük a két kézbarát falka kifutója előtt. Marcusék és Alfáék is komoly érdeklődést mutattak a kicsik iránt.

Hamarosan a látogatóknak is lehetőségük lesz arra, hogy közelebbről is megismerkedjenek a kölykökkel, érdemes figyelemmel kísérni a Medveotthon Facebook oldalát, ahol folyamatosan jelennek meg hírek az állatokról.

blog2.jpg

Mira és Lobo, akárcsak két évvel ezelőtt Mayáék, előtte pedig Alfáék, saját fajuk nagykövetei és a Predátor programok főszereplői lesznek. Az ő segítségükkel is szeretnénk eloszlatni a farkasokkal kapcsolatos tévhiteket, hiszen a legtöbben vagy lecukizzák ezt a csodálatos ragadozót, vagy pedig a mesék alapján ítélik meg a fajt, ez pedig egyáltalán nem jó. Az élményszerű ismeretterjesztés azért fontos, mivel az elmúlt években Magyarország északi erdeiben is megjelent néhány farkas, akik kiváló élőhelyet találtak maguknak. A Bükki és az Aggteleki Nemzeti Park munkatársai is folyamatosan monitorozzák őket, figyelik a mozgásukat.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr968878156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása