2015. szeptember 21. 01:53 - farkasnaplo_bb32

Ilyen egy igazi farkaskoncert

Amikor az alfa rákezd, a többiek azonnal követik

Kissé hátborzongató élményben volt részük azoknak, akik szombaton megnézték a délutáni látványetetést. A Predátor program kellős közepén olyat produkáltak a farkasok, amit csak nagyon ritkán szoktak, vagy jobbára éjszaka. Hangos üvöltésbe kezdtek. Hosszú percekig zengett a Medveotthon és a környék. Egyébként ez egy láncreakció náluk. Ha valamelyik elkezdi, a falka többi tagja azonnal csatlakozik, de a távolabbi kifutóban élő farkasok is rögtön bekapcsolódnak. Különleges ereje van, amikor 20-25 farkas egyszerre kommunikál. Ritkán adatik meg még a gondozóknak is, hogy ilyen élményben legyen részük. A videóból is kiderül, hányféle hangot képesek kiadni. Az egyszerű vonyítás mellett időnként ugatnak. Aki továbbra is mindent visz, az Maya. Ahogy ő üvölt, úgy egyetlen farkas sem tud. 

Egy korábbi cikkünkben már fejtegettük, hogy mit üzen a falka, amikor rázendít, mi indítja el náluk ezt a reakciót, és egyáltalán hogyan kommunikálnak egymással a farkasok. 

Tavaly ősszel sikerült egy esti üvöltésüket is elkapnunk. Korán sötétedett, párás, nyálkás, ködös, szürke idő volt. Ott voltunk a kifutóban, és egyszer csak elkezdték. 10 percig zúgott tőlük a határ. Egy horrorfilmes rendező a tíz ujját megnyalta volna, ha éppen akkor velünk van. :)

 

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://farkasnaplo.blog.hu/api/trackback/id/tr17805104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása